International samarbejde

Vi arbejder på flere fronter med skolens internationale dimension. Vi har venskabsskoler i Frankrig, Serbien og Kina, og vi har været med i et Erasmus+projekt sammen med skoler fra Spanien, Polen og Italien. Erasmusprojektet løb i to år og handlede om udvikling og udveksling af innovative undervisningsmetoder. Du kan læse mere på projektets hjemmeside

Erasmus

Derudover har vi et valghold for udskolingseleverne "Vild med verdenen". Holdet arbejder fokuseret med det internationale og udveksler hvert år elever med vores franske venskabsskole i Tours.

BesøgDe franske elever, der var på besøg i foråret 2015

Vi har tidligere haft et valghold i kinesisk,  men vi arbejder stadig på at udvide samarbejdet med vores kinesiske venskabsskole. Relationen til Kina er koordineret med Støvring Gymnasium, der gennem længere tid har haft samarbejde med Kina, samt med Confucius institute ved Aalborg Universitet.   Vi har gennem årene haft flere besøg af både børn og voksne fra skoler i vores venskabsby. Sidst i sommeren 2019, hvor vi havde 12 mellemtrinselever på besøg.

Baggrunden for at vi har fået en venskabsskole i Serbien, er vores relation til kunstneren Maria Dubin. Maria er kunstnerisk leder på et projekt i Serbien og har formidlet vores kontakt til den serbiske skole. Væggene på den serbiske skole er flere steder udsmykket med Maria Dubins søheste, præcis som de er på Skørping Skole. Vi ser frem til at dette samarbejder måske udvikler sig til udveksling af elever også.